De N70 wandelroute, uitdagend en schitterend tegelijk.

bron: Alltrails.com

Dit is misschien wel een van de mooiste en uitdagendste route van de omgeving Nijmegen. In totaal 16 km wandelroute, maar geloof me, het is een kuitenbijter. Spierpijn gegarandeerd, met de vele hoogteverschillen die je loopt tussen Nijmegen, Berg en Dal en Beek tot aan de Duivelsberg en weer terug naar Nijmegen. Het gaat op en neer. Maar het is absoluut de moeite waard. Het ene uitzichtpunt is nog mooier dan de ander.

Dat komt namelijk doordat je over de stuwwal heen loopt. Omdat dit een bosgebied met hier en daar een weiland, maakt het er nog mooier op. En je kijkt vaak uit over de Ooijpolder, wat zo plat is als een dubbeltje dus het levert mooie vergezichten op.

Wat googlebare feitjes : De hele wandelroute 
heeft maar liefst 375 hoogtemeters en 500 traptreden.

Tip: de Alltrails app

Tip om de route te lopen adviseer ik de app Alltrails. Download hem van de Google appstore of de Apple store . Hoewel goed aangegeven op de route (groene palen, met klein wit bordje N70 erop) kun je ook goed inschatten of je hem helemaal wil lopen en hoelang je er over loopt, omdat deze bijhoud hoeveel minuten je per km loopt. Plus het levert een leuk kaartje op met hoogtemeters die je hebt gelopen om verbrandde calorie├źn om die caronakilootjes te lozen.

Er zijn namelijk op de route twee punten waarbij de heen en terugweg elkaar nagenoeg kruizen. Zodat je kunt kiezen om de wandeling eerder in te korten als je buiten adem bent of je het buiten alweer bijna donker wordt.

Beginpunten

Vanuit Nijmegen kun je goed beginnen aan de berg en dalse weg. Waar tegenover het tankstation je de route kan beginnen. Vanuit Beek kun je ook goed aanvangen vanaf de Rijkstraatweg. Ook goed te bereiken per bus vanaf Nijmegen Centraal of vanaf de voet van de Duivelsberg. Bij Berg en Dal kun je ook bij het pannekoekenhuis bij de Duivelsberg zelf beginnen. De autoroute naar de Duivelsberg toe is erg hobbelig, dus je als je daar wilt beginnen moet je Porsche Carrera thuis laten staan en kiezen voor de Jeep.

Stevige schoenen!

Trek wel stevige schoenen aan die een beetje grip hebben en wel een beetje modder kunnen verdragen, want ja Nederland en de winter.. is toch vooral een regenachtige aangelegenheid en er zijn paden waarin je gewoon even die extra grip nodig hebt.

Maar laat je betoveren door de mooie uitzichtpunten en de frisse lucht doet de rest. En als je toevallig ook vogelaar bent is het ook absolute aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *