Het Doddendaelpad is lekker struinen langs de uiterwaarden van de Waal en door de weilanden van de Boer.

Vanaf Weurt tot aan Ewijk heb je langs de Waal heerlijke struinpaden, waar je vrij over de uiterwaarden kan wandelen, maar gisteren koos ik voor een uitstaande route, namelijk het klompenpad.

het klompenpad

De N70 van vorige week had bewezen dat dit soort paden ook best wel leuk en inspirerend kunnen zijn 😉 Je komt op plekken die je zelf niet zou vinden, zo veel is zeker.

Je kunt in Weurt beginnen, maar ik koos ervoor om mijn auto bij Ewijk neer te zetten, bij Slot Doddendael is een mooi beginpunt van de route.

Slot doddendaeal

Als je deze route wil gaan lopen, twee disclaimers: Neem oude schoenen mee die vies mogen worden. Je loopt veel over kleigrond en landbouwgrond en dus als het een beetje geregend heeft blijft dat lekker kleven aan je broek en schoenen. Sowieso is deze wandeling geen route om Prada en Gucci-dame mee te nemen, maar meer voor het type Boerzoektvrouw, die wel van outdoor-wandelen houd.

De andere disclaimer: Ik adviseer sowieso de app alltrails te gebruiken, omdat sommige bordjes wat minder zichtbaar zijn op de route. Vooral die in het boerenlandschap.

Het deel langs de Waal was echt leuk om te wandelen. Het is gevarieerd, met veel vogels en woeste natuur.

Langs de Waal

Het Boerenland op de terugweg is mooier in de zomer en voorjaar

De route terug vooral over landelijk gebied van de lokale boer. Daarom heet het ook een klompenpad,

De boer geeft toestemming om over het land te lopen, er vanuit gaande natuurlijk dat de wandelaar geen troep weggooit op zijn land en op het pad blijf lopen.

Toch zou dit deel van wandeling in het voorjaar en de zomer mooier zijn als alles in bloei staat. zeker de fruitbomen waar je langsloopt. Voor de vogelaar is het wel feest, ik heb erg veel roofvogels gezien onderweg.

Daarnaast nog even shoutout naar het koppel dat deze route aan het hardlopen was, ik zeg respect. Dat was hem weer. Tot volgende week . Keep you posted.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *